Google translate:
Obs! No garantie for
quite correct translation!
ENGLISH
FRANCOISE
DEUTSCH




























 



Webbansvarig:
Ingegerd Lindén


   

På mångas begäran:
Receptet på den grova Bräknekringlan

 


BräkneKringlor 40 st.
 
3,5 hg rumsvarmt smör
1 L grovt rågmjöl
1 L vetemjöl
2,5 dl strösocker
2 msk bakpulver
2 msk hjorthornsalt
5 dl mjölk
 
- Blanda de torra ingredienserna med smöret gärna i degblandare. Börja med mjölet.
- Blanda i mjölken.
- Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela i 40 bitar.
- Rulla varje bit till en smal orm och lägg ihop som ett O.
- Grädda kringlorna i 225 grader varm ugn 10-15 min.

Ljus Bräknekringla
Det finns även en ljus Bräknekringla. Den brukar serveras på Bräknetrampen vid Svalhultabjörk. Vill du veta hur den smakar?
Då är du välkommen till Bräknetrampen den 17 maj 2014!